Before you go on with the reading,

She's making her own way. With Allah by her side.


If you don't mind, read this blog from the first post. But If you mind, don't basically judge if you don't know what happened before :)

dan kisah penulis yang panjang hikayatnya di sini : kaishrakirana.
Salam.


July 8, 2012

089. The month that I've been missing so much.



Salam alaykum.

tak sabarnya nak ramadhan.
harap masih tsabat dan gagah nak kejar segala mala ganjaran yang diturunkan Allah swt.

indahnya malam - malam Ramadhan.
syahdunya tak terkata.

kalau boleh, nak semua bulan pun bulan Ramadhan.
Jika manusia boleh nampak betapa banyaknya ganjaran ber-blink blink masa Ramadhan ni,
aku pasti, semua akan tercicit-cicit lari nak bertaubat dan start anew.

allahurabbi,
semoga aku layak dan mampu.

aku hanya menginginkan, tapi Allah jua yang tahu taraf aku padaNya.

Dan bulan ramadhanlah bulan untuk mentarbiyah diri.

Segala yang diamalkan, wajar dikonsistenkan sepanjang tahun, malahan sepanjang hidup.
Lillahi Ta'ala.



Jom start buat checklist amal.

nanti tampal, dan boleh tick tick kotak kecil itu kalau kita achieve it dalam sehari itu :)
indahnya tengok pencapaian rahsia dia.
cabarlah dirimu untuk membuat kebaikan, dan bersyukurlah atasa kurniaannya.

:)


setiap nafas, adalah ujian dan rahmat.



Wasalam.

No comments: