Before you go on with the reading,

She's making her own way. With Allah by her side.


If you don't mind, read this blog from the first post. But If you mind, don't basically judge if you don't know what happened before :)

dan kisah penulis yang panjang hikayatnya di sini : kaishrakirana.
Salam.


August 9, 2012

111. "Kakak, ada orang kirim salam."



Perasaan yang sayu bila melihat dari jauh dan samar-samar

kelibat seorang lelaki muda misteri

yang baru selesai mengaji bertadarus hingga lewat malam dan sedang bersiap siap untuk pulang.

Di sisi tepi tempat duduk keretanya
ada si budak kecil tiga tahun lebih kurang bayanya.

Aktif betul budak itu.

yang si lelaki misteri di tepi, sabar sungguh melayan.



Perempuan yang terhijab itu, tersenyum sendiri.




Hijab hati awak. Kali ini guna plaster paling keras ye :)



I play by the rules. Accept it or leave it. Anyhow, patience is the best key for a great success in the future. Shall not over-think.



Alhamdulillah, qariah masjid UDA dah khatam Quran, but sadly I didn't join fully the tadarus team oleh kerana hal diri yang merantau-rantau. But after all, it was a wonderful journey. I love to spend my time with the makcik-makcik and the kids. Paling menenangkan.


Sebab aku jahat, aku degil, aku hodoh, aku hina, aku kena paksa diri untuk berdamping dengan mereka yang suci, baik ini. Agar wangi mereka terpalit kepadaku, walaupun sedikit.



Fara Wadhiha, terima kasih atas kata-kata awak. Terima kasih sebab give me such a wake up call. Terima kasih buat semua rakan rakan, akhawat, MAK PALING UTAMA, Aishah Sabina my adik dunia akhirat, Cik Su,  Hidayah Aziz, Diana Zainal, Julianazareena, Mak Nab, Tiq Tahir, Qusteena, Kak Laili, Iffah Ghazali, Dyana Khalil, Naqiah, Atikah Jalil, Kak Aishah Nurhakim, Kak Nurul and too many names to be mentioned. Oh dan Aliyah Shahira :)



Terima kasih.

Sebab sudi, kawan dengan kita dan be such great supporters.

Bidadari syurga kan kalian? amboi :) EnsyaAllah.


p/s :  Tajuk entry kali ini macam comel, sebab macam zaman sekolah :)





3 comments:

nadia rusli said...

salam MK, bleh tak awak drop emel awak kat sini,

nadiarusli89@gmail.com

tq :)

M. said...

email is failed to be sent.


salah email ke kak?

QA. said...

awak,

tersentuh bila baca :')