Before you go on with the reading,

She's making her own way. With Allah by her side.


If you don't mind, read this blog from the first post. But If you mind, don't basically judge if you don't know what happened before :)

dan kisah penulis yang panjang hikayatnya di sini : kaishrakirana.
Salam.


December 24, 2011

067. Hijab-ed feelings

Salam alaykum.

Apa khabar manusia yang masih membaca?
Apa khabar manusia yang masih punya kisah untuk dikongsi?

Apa khabar hati sendiri?

For almost a week keeping my distance away from the 'outside' world,
nyata ada hikmahnya.



I appreciate my life now and then.
Alhamdulillah.

Satu persatu, Allah bukakan rahsianya.
Satu persatu, Allah tunjukkan jalan kepada persoalannya.
Subhanallah.


Alhamdulillah.

lebih bererti jika ucapan itu difahami dan dilekat pada hati.

Moga segala "pengorbanan" yang seciput ini, mampu mengubah sedikit sebanyak nasib seorang hamba paling lalai ini.

Kembali membaca-baca tulisan rakan-rakan virtual masing-masing, kembali membangkitkan semangat yang layu.
Saling mengingatkan tentang sayangNya yang tak pernah henti.
Buat hati kembali terusik.


Recharged.


Doakan yang baik-baik ye.
Dah berapa malam stay up di studio.
Kopi O' ais menjadi pelege tekak dan penguat untuk berjaga.
dan paling penting, tologn doakan,

kesibukan saya sebagai pelajar seni, tidak menjauhkan saya dengan "THE GREATEST ARTIST OF ALL",
Allah S.W.T.



rindu waktu payah dahulu, kerana rasa manisnya.




Alamak, rindu ke?
tak lah.
sekarang, semacam perasaan dihijabkan semata.
Pandang orang lain pun seakan tak bermakna ada rasa.
Bila terfikir yang jauh, macam ada satu eraser suruh cepat-cepat padam, takut lagha.

*hikhik.
Malu*


Doa, kan ada?

:)



Alamak, risaunya dah tak punya rasa...
Sampai terkesan kepada design sendiri, punyalah susah nak explore, sebab seakan kosong jiwa dari rasa-rasa ...

Alamak  :)



Allah, jaga rasa itu untuk ke arah yang sepatutnya okay?



Sayang Allah semata.

InsyaAllah, kita pegang rasa itu kuat-kuat okay.




Salam...

Toodles.

2 comments:

jiranmafiarussia said...

heyy mkay.


wish u all the best kawan :)


semoga idea datang mencurah-curah ke ladang gandum!

M. said...

terimakasih awak :)

moga sama2, jd pereka Muslimah yg hebat ...

yoshiii