Before you go on with the reading,

She's making her own way. With Allah by her side.


If you don't mind, read this blog from the first post. But If you mind, don't basically judge if you don't know what happened before :)

dan kisah penulis yang panjang hikayatnya di sini : kaishrakirana.
Salam.


May 14, 2013

.36. Kurang lebih.



andai Rasulullah s.a.w is with us.


Kena jaga diri, jaga akhlak, jaga segala.
Menjadi adil kepada yang dirahsia tuhan,
Agar tak terluak.

Maryam, moga,
garangmu bertempat,
prinsipmu tetap kuat,
nakalmu bersebab,
santunmu tak luntur,
semangatmu tegar,
degilmu tidak jahil,
manjamu dalam diam.


Jangan luak kan!


Now reading : Reclaiming Your Heart.

dan memaksa diri, mempraktikkan apa yang dibaca,

Detaching oneself from Dunya means, detach oneself from every dependency on other than Allah.

Semoga mampu kekal berdikari ke sana ke mari,
kalau ada bantuan  yang dihulur rakan atau orang tepi jalan,
ingat lah,
itu semua kerja tuhan, yang menggerakkan hati hati mereka,
untuk membantumu,
terus tersenyum.


Sesungguhnya bersama kepayahan itu ada kesenangan.
Itu janji tuhan.


"Jika letak Allah di hati, pasti kita tak susah hati. EnsyaAllah"


More you spend in public to tell about yourself, more harm you could get from them.
But, if you spend more time with Allah to rant about yourself, more peaceful and calm you get in Allah's will.


:)



Mari bersabar, dengan kesabaran yang paling cantik.


Btw, gambar sewaktu PRU13 dah dapat di recover semula. Alhamdulillah. So here it goes, some of them :) Maaflah jika ada yang tak berapa elok. Tapi nak juga share.












The one yang paling kiri reminds of adik seorang kawan. sangat :)




Pakcik Cina ini bersemangat sangat nak ambil gambar ...




Si budak budak tu semangat pegang bendera :)


 dan ini adalah gambar paling epik. Ini lah sepatutnya pemuda pemuda Islam lakukan, bagi melebar luaskan lagi Islam. 

:)



oh maaf lah, senget benget segala. berdiri berjalan lama kononnya, sebab malu makcik makcik lebih bertenaga dari anak muda, so cabar diri, not to sit. ceh. dan paling takk rancang untuk pakai tshirtt hijau segala. main sarung aci redah sebab it was an impromptu weekend outing. Satgi, memang kena lah dengan majelis.

dah cakap dah, cik maryam memang tak reti duduk diam diam dalam bilik.
ada je kaki nak merayap kan...


Alhamdulillah


:)


Kerja masih banyak, masa kian suntuk.
Moga Allah redha.
Bacaan untuk hari ini:




p/s : Tomorrow i'll be presenting in front of kindergarten kids, I don't know why suddenly all the butterflies are giggling in my stomach. huch. Alah, rindu pulak dengan anak anak di taska dulu. Nervousnya lebih. kalah nak present depan lecturer.  So yeah, mohon doa bertubi tubi, saya harap the kids won't get bored with me 


Salam alaykum wbt.





No comments: