Before you go on with the reading,

She's making her own way. With Allah by her side.


If you don't mind, read this blog from the first post. But If you mind, don't basically judge if you don't know what happened before :)

dan kisah penulis yang panjang hikayatnya di sini : kaishrakirana.
Salam.


July 30, 2013

.58. Cemburu aku.


seronoknya tengok gambar mereka yang mati tersenyum, darah masih mengalir, harum semerbak kasturi. seronok dan sedikit cemburu, kerana aku juga mahu mati aku begitu.

we are going to die, the way we live our life.
our life now, will indicate our life in next world.

Allahu.

Ramadhan semakin pergi,
jangan bertuhan kan Ramadhan,
cumanya, rebutlah peluang yang ada wahai diri sendiri.
kerja dunia bertindan tindan.
harap Allah mudahkan, dan tak jauh lekakan aku dari Nya.

ada studiomate dapat jemputan tuhan ke Palestine.
Allahu. aku cemburu juga.
kerana itu juga paling aku mahu.

Sanggup meninggalkan segala untuk DIA.

untukmu teman, aku doakan terbaik untuk kau,
aku sayang kau sebagai kawan.
aku harap apa saja dosa aku pada kau, kau maafkan, sebagaimana aku tak pernah meletakkan dendam padamu walau selama mana kita berkenal kenal dan ada kiranya aku atau kau terguris rasa sesama sendiri.

Sungguh, sampaikan salam rindu ku pada Aqsa. dan pada manusia yang bersemangat kental di sana ya.

Allah.


 Majedah, dah kencing atas katil ye. dan sekarang dalam proses belajar jalan sendiri everytime balik subuh dari masjid ke mahallah dan dari engine ke Kaed. Sikit sikit ye sayang. Awak ni manja sangat, semua orang pamper awak fully. Kalau kurang kasih sayang, tak tahu lah nak cakap apa. Everytime masuk office/studio, mesti ramai je ringan tangan nak tolong jaga, So I can do my work and go to meetings. Alhamdulillah. Jazakumullahukhairankhatira.

Busy week ahead.

3 comments:

QA. said...

Waaa comelnya Majedah. Nanti dtg jumpa awk, nk jumpa si kenit ni sekali :D

sed in said...

comelnyaaa :3

sed in said...

by the way, Maryam deactive FB lagi eh?