Before you go on with the reading,

She's making her own way. With Allah by her side.


If you don't mind, read this blog from the first post. But If you mind, don't basically judge if you don't know what happened before :)

dan kisah penulis yang panjang hikayatnya di sini : kaishrakirana.
Salam.


January 2, 2012

069. From overcapacity to NIL


Gambar terakhir di-edit sebelum segala yang ada di dalam kotak hitam berteknologi canggih itu, 


MUSNAH.
RANAP.
HILANG.


Aku yakin, sangat yakin,
Allah mahu aku mulakan kembali derap langkah tapak kaki ku,
dengan sutera putih yang baru.


Moga kali ini lebih suci.



Allah,
aku mohon redha-Mu.
permudahkan jalanku ini, hingga akhir nafasku.



InsyaAllah.


Salam alaykum,

Sebenarnya, sewaktu dah semakin hampir dengan final project, 
laptop dah mula tak boleh pakai,
tapi didiamkan.

Ada hikmahnya,

"Tak lah nanti saya distracted sangat. Musim Final mesti busy nak mati"



Bila orang kata,

"Kalau laptop awak jatuh, ada 2 je possibility yang akan jadi. dan salah satunya, semua benda dalam tu tak dapat diselamatkan" -orang-orang.


"Oh ye ke. " -M.


Diam saja.


Hikmah pasti ada.




Semalam, betul-betul confirmed, segala yang pernah ada menjadi ruang lampau seorang Maryam Kirana, bahan buktinya sudah Allah padamkan.

Padamkan segalanya.


Subhanallah.





Terlalu besar kekuasaannya.








3 comments:

kumin alfi said...

rela atau tidak,satu hari pun kita akanlepaskan semua ni. kan? :)

M. said...

betul sangat.

dan kita harus belaar dari sangat,

untuk redha

untuk kuat

dan untuk sentiasa bersangka baik pada si pencipta segalanya


:)


Allhuakbar.

M. said...

*harus belajar